blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG mx72
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Welcome
MX-72



Moje obľúbené herné soundtracky
pridal MX-72 20.10. 2014 o 20:00



Už pred nejakým časom (pár rokov) som dal dokopy článok, kde som povyberal veľký počet hudobných skladieb z hier, sem tam k nim hodil aj komentár a postupne som pridával ďalšie a ďalšie.... blog článoček bol nakoniec natoľko zaplnený videami, že prehliadač mal čo robiť. Preto som sa rozhodol vytvoriť tento nový zjednodušenejší článok (s linkami namiesto vložených YT videí) o mojich najobľúbenejších herných soundtrackoch. Nebudem určovať žiadne poradie obľúbenosti, lebo sám by som sa aj tak o mnohých umiestneniach nevedel jasne rozhodnúť.....

 

 


Stuart Chatwood, Inon Zur, Godsmack - Prince of Persia: Warrior Within
Najtemnejší Prince of Persia zo všetkých so sebou priniesol aj náležite ostrý soundtrack. Stuart Chatwood s Inonom Zurom a kapelou Godsmack dali dokopy skutočnú hudobnú nálož.

CONFLICT AT THE ENTRANCE

TOWER ENCOUNTER

WELCOME WITHIN



Stuart Chatwood, Inon Zur - Prince of Persia (2008)
Táto dvojica stojí aj za hudbou k úplne inému, rozprávkovejšiemu Princovi, ktorý mal otvoriť novú éru PoP hier, avšak aj cez slušnú kvalitu hry a brilantnú hudbu sa nejednalo o dosť veľký úspech, aby sa v tomto štýle pokračovalo. To však nemení nič na nádhernej hudbe od týchto známych skladateľov.

MAIN THEME

HEALING GROUNDS

LIGHT SEEDS

 


Greg Edmonson - Uncharted 3: Drakes Deception
Skvelo padnúce skladby tretej časti dobrodružstiev Nathana Drakea si pretlačili svoje miesto aj v zozname obľúbených soundtrackov aj mňa ako PC hráča....a prečo vlastne nie, veď sa to počúva výborne.

BADLANDS

SMALL BEGINNINGS

NATE'S THEME 3.0

 


Christophe Héral, Billy Martin - Rayman Legends
Krásy ručne kresleného Raymana dokonale vystihuje aj jeho OST. Krásne, pokojné aj dynamické skladby. Naviac v hudobných leveloch vás čakajú aj remixy veľmi dobre známych vypaľovačiek.

MEDIEVAL DRAGON

GLOO GLOO

GRANNIES WORLD TOUR

 


Inon Zur, Peter Antovzski - Crysis a Crysis Warhead
Prvý diel Crysisu a jeho datadisk by sa dali označiť asi ako najväčší grafický kráľ všetkých čias. Dlhé roky nekompromisnej vlády a ešte aj dnes je to veľmi pekná hra. Avšak to nebolo jedinou devízou Crysisu. Bola tu aj špičková hrateľnosť a keďže sa bavíme o soundtrackoch, tak aj hudba. Crysis OST mal na starosti Inon Zur a Warhead zasa neznámy poľský skladateľ Peter Antovsky, ktorý nadviazal na hudobné základy zo Zurovho soundtracku a upravil ich pre výbušnejší a drsnejší postup Micheala "Psycho" Sykesa.

FIRST LIGHT

COMBAT SONG

HOVERCRAFT PURSUIT THEME



Hans Zimmer, Lorne Balfe, Borislav Slavov, Tilman Sillescu - Crysis 2
Crysis dvojka sa niesla v znamení mnohých zmien, ktoré nie každému boli po chuti. Nutno však uznať, že hudobne to je jeden z najmegalomanskejších herných soundtrackov všetkých čias. Štvorica Zimmer, Balfe, Slavov a Sillescu dali dohromady niečo tak energické, dychberúce a atmosféricky výstižné až to dosahuje eargasmov.

TIMES SQUARE EVACUATION

SOS NEW YORK

INSERTION



Brian Tyler - Assassins Creed IV: Black Flag
Brian Tyler si moju veľkú poslucháčsku pozornosť získal filmovým OST k Rambovi 4 a aj keď kvalitu robil celkom často, tak až s Assassins Creedom IV to rozbalil do tých výšin v ktorých si ma jeho hudba získala. Možno sa čudujete prečo tu miesto tohoto nesvieti AC2 OST od Jaspera Kyda. Nuž u mňa je lepší OST AC4. Akosi v ňom nachádzam väčší počet skvelých skladieb než v AC2.

THE HIGH SEAS

MAIN THEME

TAKE WHAT IS OURS



Adam Skorupa, Paweł Błaszczak - Witcher
Nádherné slovansko-keltské motívy si mňa získali v soundtracku prvého Zaklínača. Úžasne atmosférické, pokojné a keď treba aj divoké!

RIVER OF LIFE

NIGHT APPROACHES

BELIEVE



Adam Skorupa, Krzysztof Wierzynkiewicz, Marcin Przybyłowicz, Michał Cielecki - Witcher 2: Assassins of Kings
Druhý Zaklínač pokračoval v tradícii krásnych a skvelých skladieb, aj keď mi v nich chýbala slovanská atmosféra. Chvalabohu sa Witcher 3 vracia hudobne z veľkej časti k odkazu prvého dielu.

A NEARLY PEACEFUL PLACE

THE PATH OF KINGSLAYER

A QUIET CORNER

 

 

Percival, Marcin Przybyłowicz, Mikolai Stroinski - Witcher 3: Wild Hunt

Ani tretí diel Zaklínačskej ságy sa nemá prečo hanbiť za hudbu. Epické skladby okorenené vokálmi skupiny Percival dokonale rozprúdia krv posilnenú zaklínačskými elixírmi. V soundtracku sú ako aj jemné a krásne melódie, tak aj krásne napumpované ;)

CLOAK AND DAGGER

KAER MORHEN

HUNT OR BE HUNTED

 

 

Percival, Marcin Przybyłowicz, Mikolai Stroinski - Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Ani v prvom datadisku/DLC nedávajú skladatelia dole nohu z plynu, opäť skvelé!

HEARTS OF STONE

YOU'RE IMMORTAL

DEAD MAN'S PARTY

 

 Percival, Marcin Przybyłowicz, Mikolai Stroinski - Witcher 3: Wild hunt - Blood and Wine

Nádych francúzskych vínnych oblastí sa odráža v hudbe pre datadisk "O víně a krvi". Niet sa čomu čudovať. Touissant je týmto skutočným oblastiam veľmi podobný ako prostredím, tak architektúrou. A ako inak, aj tentoraz je soundtrack vynikajúci.

MAIN THEME

THE SLOPES OF THE BLESSURE

TESHAM MUTNA

 

 

Jeremy Soule - The Elder Scrolls: Skyrim/Oblivion
Potulky gigantickou krajinou Elder Scrolls-ov som mal veľmi rád aj vďaka hudbe Jeremyho Soulea. Hlavne tie pokojné časti vedeli priam sálať nádherou.

FAR HORIZONS

ONE THEY FEAR

DAWN

 


Jack Wall, Sam Hulick, Richard Jaques, David Kates - Mass Effect
Skvelý príbeh s perfektným scifi univerzom si rovno pýta kvalitný elektronický soundtrack, ktorý neraz zabrúsi do pompézneho orchestra. A presne to Jack Wall, Sam Hulick a traja ďalší skladatelia Mass Effectu dodali.

UNCHARTED WORLDS

THE END (REPRISE)

SOVEREIGN'S THEME

 


Jack Wall, Sam Hulick, Jimmy Hinson, David Kates, Brian DiDomenico - Mass Effect 2
O čosi menej oduševnelý soundtrack ako v prípade jednotky, no aj tak vynikajúci. Niektoré skladby majú doslova vražedné tempo.....v prípade suicide mission....samovražedné :D

TALI

SUICIDE MISSION

THE NORMANDY REBORN

 


Clint Mansell, Sam Hulick, Sascha Dikiciyan, Cris Velasco, Christopher Lennertz - Mass Effect 3
Po tom čo sa ME komunitou rozletela správa, že Jack Wall nebude pracovať na soundtracku Mass Effect 3, malo veľa ľudí obavy o výsledok. Lenže výsledok bol nakoniec ešte oveľa lepší než ktokoľvek mohol čakať. Svojím dielom prispel aj známy filmový skladateľ Clint Mansell. Asi najväčšiu prácu odviedol veterán ME soundtrackov Sam Hulick, zaskveli sa však aj nové dobre známe mená - Sascha Dikiciyan, Cris Velasco (God of War 2, Prototype), Christopher Lennertz (Medal of Honor). Skladby sú veľmi emocionálne....jemné aj rázne s veľkou dávkou elektroniky a mohutnej epickosti.

I WAS LOST WITHOUT YOU

MARS

PROTHEAN BEACON

 


Michael McCann - Deus Ex: Human Revolution
Vždy keď sa Michael McCann niekde objaví črtajú sa z toho soundtrackové orgie. Jeho úchvatné ambienty si nejde nezamilovať a v Deus Ex: Human Revolution to platí dvojnásobne. Len taká prechádzka Detroitom má vďaka McCannovi 1000-násobnú atmosféru.

OPENNING CREDITS

EVERYBODY LIES

MAIN MENU

 


Kelly Bailey - Half-Life 2 (+ Epizódy)
Hudba v Half-och má akoby svoju vlastnú energiu. Keď sa to v hre spustí, máte pocit, že všade okolo vás prúdi elektrický prúd. Až tak veľmi elektronicky to znie. Proste Kelly Bailey je hudobný génius, ktorý vytvoril niečo čoby mohlo hádam nabíjať telefóny v miestnosti, kde soundtrack Half-Lifu hrá.

KAON

PARTICLE GHOST

APPREHENSION AND EVASION

 


Mnohí interpreti - Need for Speed: Most Wanted
Ach, kde sú tie časy keď som sa v NFS:MW (tom prvom) hnal po uliciach s upraveným Mitsubishi s flotilou policajných áut za chrbtom. A do toho mi hral soundtrack natrieskaný peckami rôznych žánrov.

NINE THOU (SUPERSTARS REMIX)

WE CONTROL

BLIND IN CHAINS



Prístupov 8701
Kvalita článku
(100%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Môj herný kútik
[ 29.6.2016] (príspevkov 6)
The Witcher 3 - Collectors Edition Unbox...
[ 19.5.2015] (príspevkov 2)
Moje obľúbené herné soundtracky
[ 20.10.2014] (príspevkov 3)
Malá história mojich mobilných telefónov
[ 12.1.2014] (príspevkov 12)
Moja herná zbierka
[ 19.5.2013] (príspevkov 8)
MX-72 Game Awards 2012
[ 24.1.2013] (príspevkov 22)
Moje obľúbené herné Trailery
[ 24.9.2011] (príspevkov 10)
The Witcher 2 - Collectors Edition Unbox...
[ 18.5.2011] (príspevkov 11)
Nápad na príbeh k Duke Nukem Forever v s...
[ 10.12.2010] (príspevkov 13)